15:30

Referat: Bosnien Hercegovinas SK - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Victor L, Chanon, Matte, Viktor T – Maksym, Milad, Alex, Oskar – Henke – Ali

Avbytare var:
Kevin som kom in som innermittfältare i 52:a min för att sista 12 minuterna gå upp som släpande anfallare.
Mohammed Ali som spelade vänster yttermittfältare sista 20 minuterna.
Abbe som spelade höger yttermittfältare sista 12 minuterna.
Martin som spelade innermittfältare sista 12 minuterna.

Vi fick en katastrofal start med ett baklängesmål redan efter 35 sekunder efter ett otroligt uselt försvarsspel. Tre spelare på rad hade möjlighet att rensa men istället blev det ett duttande något fåtal meter från mållinjen. Inte blev det bättre när man nästan kunde lägga karbonpapper på – nej förlåt, detta uttryck hör väl till den forntid då jag var ung och sådana fortfarande användes, kopiera blir väl ett mer modernt uttryck – vad som hände vid första målet.

Vi var väldigt tillbakapressade större delen av halvleken, fick inte till något eget spel alls, hade ett enda avslut – ett totalt ofarligt sådant utanför. Bosnien Hercegovina utmanade ständigt med många och snabba löpningar från fysiskt starka spelare. Man tog sig ofta fram på kanterna och bytte ofta kant genom perfekta crossbollar. Man spelade helt enkelt lika bra som vi spelade dåligt (det ena ger förstås det andra). Så sett var det inte alls omotiverat att de ledde med flera måls marginal men det som irriterade var ju att de inte gjorde mål – eller ens skapade så många riktiga målchanser - på sina fina anfallskombinationer utan mer genom väldigt odistinkt försvarsspel från vår sida.

B H gjorde två mål till under den här perioden. 3-0 kom i den 29:e min, också det efter lite tafatt försvarsspel om än inte alls på samma graverande sätt som vid de två första målen. 4-0 kom i den 34:e min och alla som följt mina referat vet att jag ytterst sällan hänger mig åt kritik av domarna men detta mål var faktiskt en otroligt klar och tydlig offside.

Sedan hände med 7-8 minuter kvar av halvleken en plötslig tvärvändning av händelserna på planen. Ett lag med sämre moral än vårt hade kanske deppat ihop helt efter 0-4 så tidigt i matchen men tog nu över spelet totalt, bodde på deras planhalva, hade fyra hörnor på raken och fyra avslut på mål dessa återstående minuter av halvleken. Dock ska väl sägas att det inte mynnade ut i mer än ett par halvchanser.

Andra halvlek började som den förra slutade med klar dominans från vår sida och nu skulle vi också få målmässig utdelning när Ali elegant satte 1-4 nära bortre krysset på en retur på ett skott från Maksym. Vi fortsatte faktiskt sedan att dominera resten av halvleken (vilket inte berodde på att B H bytte ut sina bästa spelare, det gjorde de inte, men däremot säkert en del på deras klara ledning) och med ett väldigt offensivt spel – som märkligt nog in i det längsta inte kostade oss något alls bakåt.

Genom en hel del fina anfallskombinationer skapade vi flera möjligheter till ytterligare reduceringsmål, närmst ett sådant kom vi när Alex efter ett jättefint anfall sköt stenhårt i ribban. Den väldiga löpvilja och intensitet vi nu visade upp i kombination var kanske, i kombination med en viss iver, var kanske det som gjorde att det togs några mycket märkliga beslut där det annars uppkommit oerhört fina målmöjligheter.

Mot slutet av halvleken mattades vårt spel av lite och B H som faktiskt verkat lite tröttkörda kom tillbaka och också fastställde slutresultatet 5-1 i den 80:e min.

Statistik: Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 6-8 Avslut utanför: 4-3